vrijdag 30 maart 2018

Boktor in openhaardhout

Boktorren zijn kevers waarvan de larven van de meeste soorten in hout leven. Phymatodes testaceus) wordt regelmatig in stapels openhaardhout in . Regelmatig gaat het om boktorren waarvan de larven in openhaardhout leven. Door de warme omstandigheden binnenshuis komen de . De meeste zeggen dat houtworm uit haardhout (het is overigens voornamelijk Essen hout) zich niet of slecht nestelt in een droog en warm huis.


Houtworm in stookhout posts mrt.

Gaatjes in hout posts aug. Er zijn soorten die van de bast leven, andere van het spinthout en ook het kernhout van. Heeft u overlast van boktor en wilt u boktor bestrijden? Leg dan nooit meer dan een dagvoorraad haardhout in huis neer.


In dit artikel lichten we de leefwijze en de schadelijkheid van de rode boktor toe. Daarnaast leest u over het bestrijden van dit ongedierte en hoe wij u daarbij . De Aziatische boktor is een tor die grote schade kan aanrichten. Wanneer deze boktor zich in Europa weet te verspreiden, vormt deze een . Wat is het voor hout soort,als het eiken is kan er inderdaad boktor inzitten ,dat is een rode .

Denk bijvoorbeeld aan haardhout. In Nederland zijn vooral de huisboktor en veranderlijke boktor bekend. De boktor in dit natte hout zou geen bedreiging vormen voor de boktor in.


In openhaardhout zitten de zogenaamde nathoutboorders. Nu ik weer aan het stoken ben geslagen ben ik tot mijn schrik tot de ontdekking gekomen dat er in mijn openhaard hout een witte larf zich onder de schors zich . En nee het kan geen kwaad in brandhout maar zorg ervoor dat het niet in je andere hout komt als de kevers uit gaan . Een boktor is een houtborende insectensoort, die in Nederland in veel woningen voorkomt. Ondanks dat een boktor zelf niet gevaarlijk is, zorgt de larve van een . Een houtkachel is gezellig en geeft voor het gevoel een bijzonder soort warmte.


Het hout dat we gebruiken is vaak op diverse manieren bij . De veranderlijke boktor komt meestal uit openhaardhout dat in de woning ligt. Deze boktor kan niet de meubels in uw woning aantasten. Een leverancier van gedroogd eiken haardhout ontvangt klachten over de aanwezigheid van houtworm in een aantal geleverde partijen. Van de veranderlijke boktor komen er veel kleurvarieteiten voor. Ovengedroogd haardhout heeft vele voordelen ten opzichte van hout dat net gekapt is.


Allereerst heeft het een vochtigheidspercentage van rond de , wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts