maandag 19 maart 2018

Hommel

Het komt nooit voor dat een hommel het gedrag van een koekoekshommel . Bestrijden of laten leven? Vind hier alle informatie over hommels zoals hun leefwijze en het nut van hommels. Veel mensen weten dit niet, maar hommels zijn bijen. Ze zien er wel duidelijk anders uit dan andere bijen, met hun wollige, kleurrijke .

Kom je hommels tegen die er vermoeid uit zien en trap je zonder pardon op de hommel met schoenmaat 42? De hommel die er vermoeid uit . De meeste hommelnesten worden vanaf eind maart gebouwd. Een gemiddeld hommelvolk heeft een levensduur van weken.


Dat kan Willem Wever je vertellen. VerschillenOp het eerste gezicht lijkt . Waarvoor is deze gids bedoeld?

Ook als het wat kouder is, vliegen hommels van bloem naar bloem. Hommels door het jaar heen. Hun harige vacht houdt ze lekker. Honingbijen zijn vegetariërs, ze eten alleen nectar en stuifmeel uit bloemen. Ook wilde bijen zoals hommels , behangersbijen en metselbijen eten alleen . Als de hommel in de bloem kruipt, gaat ze met de vleugels trillen en maakt hierbij een vrij hoog geluid met een totaal ander frequentie dan haar normaal gebrom . In vergelijking met de honingbij hebben hommels langere beharing en zijn ze ook groter.


Ze kunnen op die manier beter warmte vasthouden en zijn . De 4soorten hommels die wereldwijd voorkomen zijn vooral te vinden in koele bergrijke, noordelijk gelegen gebieden. De Wilde Bijengids: overzicht van de in Nederland voorkomende hommels. Dit is uitzonderlijk voor insecten.


Sommige mensen zien hommels als vriendelijke, wollige beestjes, terwijl anderen bang zijn voor hun zwart-gele waarschuwingsstrepen. Natuurlijk weet je wel wat hommels zijn, maar ken je deze insecten echt? Behalve hoe ze eruit zien weet je wellicht niet veel over deze wollige . Bekijk in deze video hoe Marshall, Rocky, Sky en Ryder met Kapitein Turbot een zoemende zwerm.

Het woord hommel is een afleiding van het werkwoord hommen of hummen. Op een grasdijk langs het Hondhalstermeer in Oost-Groningen zoekt een forse hommel een hol. In maart en april zoeken hommels die de . Een ontdekkingsreis door de wondere wereld van de hommel. Ik heb deze pagina gemaakt met het doel u een kijkje te laten nemen in de wereld van de wat. Een derde hommel vliegt aan en laat zich langzaam in de holte zakken.


Dan komt een hommel in beeld die tussen de wortels van de planten graaft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts