vrijdag 23 maart 2018

Bruine rat hol

De bruine rat (Rattus norvegicus) is een zoogdier, behorende tot de orde van de. Hij graaft een hol met een diameter van tot millimeter, vaak in een . Rattenhol van de bruine rat. Een eenvoudig hol bestaat uit een kamer dat middels een korte tunnel is verbonden met buiten.


Heb je te maken met een bruine rat in de tuin dan dien je te onderzoeken of er ergens een nest of een hol zit.

Dit kun je herkennen aan een rond gat in de grond. In Nederland komen bruine rat en zwarte rat voor waarvan de bruine rat het meest. Daarom zal de rat zijn hol graven aan de waterkant, in maïskuilen of in walkanten. Alle informatie over de bruine rat lees je hier.


In de wintermaanden als het in de. De Tuinslang in hun hol duwen en water laten lopen. En een bruine rat herken ik nog net, al ben ik geen specialist.

Dat moet de bruine rat zijn. Want bruine ratten knagen om hun tanden scherp en kort te houden en laten een spoor van knaagschade achter. Het rattenhol wordt vaak naast een . Zwarte ratten drinken ongeveer ml per dag, bruine ratten ml. Bruine ratten kunnen slecht klimmen en hebben water in de buurt nodig. De kleur is geen kenmerk voor de soort.


Zijn hol is daar niet ver . Bruine en zwarte ratten worden in Nederland gezien als gevaarlijke plaagdieren. De Zwarte Rat (huisrat) heeft ten opzichte van de Bruine Rat (rioolrat) grotere ogen. Het hol van de bruine rat is doorgaans makkelijk te herkennen, en vaak . Vlak onder het hol zijn krabsporen te zien en als je heel goed kijkt met de verrekijker is.


Er bestaan vele soorten ratten : de bruine rat , de zwarte rat, de rioolrat, de tamme rat, …. Bij de ingang van het hol laat de rat meestal hopen aarde achter. Het hol heeft meerdere ingangen en een stelsel van tunnels tot een halve meter diep. Een deel van onze onderzoeksopdracht i. Omschrijving van het signalement van de beverrat, muskusrat en de rat.

Ingang hol op of net boven de waterspiegel, Ingang hol onder water, Vaak een. Heeft u overlast van een rat (woelrat of bruine rat )? In sommige grote gemeente is . Voordat ze hun hol verlaten, onderzoekt één rat (ook wel pionierrat genoemd) ongeveer 2 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts