donderdag 15 maart 2018

Kunstmest strooien tot wanneer

Wacht met kunstmest strooien bij zware regenval. Het verhaal wordt echter anders wanneer er in korte tijd veel regen valt. Later kunstmest strooien kan . Het grote verschil zijn de kosten voor kunstmest , deze is goedkoper.


Om het gazon te bemesten is het aan te raden dit met een strooiwagen te doen.

Na het uitrijden van de kunstmest mag de grond niet uur achter elkaar . Ze verwachten hier woensdag zelfs tot graden. Het gras moet in het groeiseizoen (april tot augustus) regelmatig. Maar wanneer moet u dan kunstmest gebruiken is misschien niet bekend. De gevolgen van strooifouten blijven in de meeste gevallen onzichtbaar. De sleutelfactoren tot een groener gazon zijn de juiste bemesting en regelmatig onderhoud.


Hoe en wanneer je een gazon moet bemesten ontdek je hier.

Strooi kunstmest altijd in de vooravond op een droog gazon en besproei daarna pas . Het is toegelaten om dierlijke mest (enkel derogatiemest), andere meststoffen en kunstmest toe te dienen vanaf februari tot en met 31 . De samenstelling van de bemesting is ook afhankelijk van wanneer je het gazon wenst te bemesten. Voor het bemesten van je gazon neem je best een strooiwagen. Wacht tot de vooravond en zorg voor overvloedige bevloeiing.


Met kunstmest kan gerichter worden (bij)bemest. Tot kg KAS is met de huidige strooiers nog goed strooibaar. De tijd om kunstmest te strooien is aangebroken. Ondanks dat de temperatuursom al ruim behaald is. Kunstmest brengt alleen voedingsstoffen in de grond die snel door planten . Indien u niet tijdig sproeit, gaat de kunstmest vocht onttrekken aan het gras.


Strooi tot kg per 100m² NGras gelijkmatig over het gazon. De korrels geven drie tot vier maanden lang steeds kleine beetjes mest af. Organische mest beschadigt het gras niet als je het direct na het maaien aanbrengt of als je het bij zonnig weer op je gazon strooit. Kunstmest heeft als voordeel dat het snel werkt en snel resultaat geeft, echter is dit van .

Het is verstandig om dit minimaal weken na het kalk strooien te doen. U stooit om de tot maanden de mest over het gazon voor een optimaal resultaat. Wanneer kun je je gazon het beste bemesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts