woensdag 21 maart 2018

Eikenhout eigenschappen

Eikenhout is geliefd om zijn grove vlammen en spiegels. Behalve voor interieur werd eiken vroeger ook toegepast in de scheepsbouw. Kwartiers gezaagd hout vertoont . Eiken (of eikenhout ) is een van de bekendste houtsoorten.


Ongeveer van de eiken in Nederland is zomereik.

Gezien de duurzaamheid en eigenschappen van eikenhout is het vrijwel overal toepasbaar. Fysisch- Mechanische eigenschappen. Duurzaamheid schimmels: - praktijkervaring en . Met name het inlandse eiken is har . Steel aan eikel, nauwelijks . Herkomst De eik groeit in het noordelijke halfron tussen de 45ste en de 50ste breedtegraad. In Europa ligt het groeigebied wat hoger door . Er zijn ongeveer 6soorten eiken , zowel bladverliezende .

Let u er op, dat Eiken op grond van zijn kenmerkende eigenschappen niet geschikt is voor iedere eindgebruiker. Eiken is een robuuste houtsoort met typische . Iedere houtsoort heeft eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Een schone verbranding en een levendig vlammenspel zijn kenmerkend voor eikenhout. Douglas en Eiken hout op maat tot lengtes van meter. Verder kan eikenhout in een kleurlak gespoten worden, waarbij de structuur van het hout nog zichtbaar blijft.


Naast de standaardkleurlakken is een lakafwerking . De nerf is matig grof tot grof en de draad is recht. Eiken hout droogt zeer langzaam en heeft enige neiging tot scheuring, vervorming, . Doordat eiken langzaam groeit en het leeft voor een lange tijd geven deze eigenschappen eiken hout een grote kracht. Naar verloop van tijd zal eiken gaan.


Massief eikenhout Voor het maken van meubelen op maat maken we ook gebruik van massief eikenhout. Dit kan in verschillende groepen worden . Eiken houten balken en planken leveren wij in vrijwel alle maten en diktes. Wij importeren eikenhout uit Frankrijk, Kroatië, Polen en Oekraïne.


Eigenschappen van eiken ir.

Structuur en eigenschappen van hout. Onderstaand worden de eigenschappen van deze specifieke eiken plank toegelicht. Deze unieke eigenschappen van het hout zijn goed terug te zien in massief hout, het.


Europees eikenhout of Amerikaans noten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts