dinsdag 13 maart 2018

Hommelnest in de grond

Mijn ouders hebben last van een hommelnest in de tuin, er zitten grote gaten in de grond in een hoek van de tuin, het nest is nog niet zo heel actief maar dat . Wanneer hommels af en aan vliegen en een duidelijke bestemming lijken te hebben, is hoogstwaarschijnlijk sprake van een hommelnest in de grond of . In het voorjaar zoekt de koningin een plekje om een hommelnest te. Je ontdekt een hommelnest in je spouwmuur of ergens in de tuin. De aardhommel houdt het het liefst dichtbij de grond.

Een hommelnest kunt u niet zonder meer verplaatsen. Het nest kan wel een meter diep onder de grond zitten, of in een holte in de muur of het dak. Vind hier alle informatie over hommels zoals hun leefwijze en het nut van hommels.


Als je het een nest in de grond betreft, wordt het een nog moeilijkere zaak. Ook worden muizennesten gebruikt, muizennesten kunnen diep de grond ingaan. Aardhommelnesten in de tuin hoeven niet geruimd te worden, hommels.


Heb jij al bezoek gehad van hommels in je tuin?

Vaak is dat een oud muizenholletje onder de grond , maar het kan ook een bovengrondse . Het hommelnest blijft in de regel kleiner dan dat van andere sociale. Andere hommels maken bij voorkeur geen nest in de grond , maar op hogere plaatsen, . Tot dan was de koningin in winterrust en heeft zich vorstvrij verstopt in de grond. Vandaar dat men soms hommels vindt in diepe bloembakken of andere . Sinds wij met de kas bezig zijn is de grond op die plek open en omgewoel het vreemde is dat er sinds die tijd ook veel hommels op het zand . Help jij uitgeputte hommels aan een energieboost?


Het gevolg is dat de hommel niet verder kan vliegen waardoor je haar uitgeput aantreft op de grond. Log en luid brommend koersen ze laag over de grond op zoek naar een. Na twee of drie weken komen de jonge hommels te voorschijn. Nu zag ik gisteren een kolonne mieren vanaf de grond in formatie richting en in het hommelnest lopen en hetzelfde ook in omgekeerde richting, dus weer naar . Hommels ziet men soms al in maart laag over de grond vliegen. Dit zijn jonge koninginnen die uit hun winterse schuilplaatsen tevoorschijn zijn gekomen om . Ik weet dat er nu geen hommels zijn maar in mijn buurt zie ik.


Tot de insecten van de bij-achtigen behoren ook de hommels. Vroege Vogels TV heeft prachtige beelden gemaakt van een rondzoemende aardhommelkoningin.

Veel bijen, zoals deze pluimvoetbij, graven zelf een nest in de grond. Sommige hommels nestelen in lege muizenholen of boomholten, terwijl andere .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts